Terug naar Oude Groninger Kerken in beeld Bericht schrijven
Bericht 1 t/m 18 van 38
Naam Jan van Gaalen
Datum 02-10-2005 11:10:24

Hallo Jan,
We hebben op Zondagochtend even naar jouw site gekeken en gekozen voor de twee meest recente.
Onze complimenten voor de kwaliteit en de gedétailleerde informatie.
We zullen vaker gaan kijken.
Hartelijke groeten aan Roelie en Sander.
Teresa en Jan.

Naam Adri Helmink
Datum 16-09-2005 16:25:33

Via google kwam ik op uw site. Ik ben zo vrij geweest een link op de website van Holwierde te plaatsen. Er zijn vast veel meer mensen die van de prachtige foto's en tekst zullen genieten.

Naam Gyöngyi Mulder
Datum 05-08-2005 09:28:12

Beste Heer Knottherus!
Het is lang geleden dat ik uw kaartje tijdens de rondreis door Hongarije heb ontvangen. Nu is de tijd gekomen om in alle rust uw website te bekijken. Gefeleciteerd, het is echt een succesvolle site, ook leerzaam om erin te gaan verdiepen. Uw liefde in deze hobby duidelijk te voelen. Ik hoop dat het met u goed gaat, en ik wens verder aller beste in uw leven.
De reisleidster in Hongarije,
Gyöngyi Mulder

Naam wim bouwland
Datum 25-05-2005 21:55:01

Heb met belangstelling Uw foto's en toelichtingen gelezen. Fantastisch!

vraag: kunt U mij vertellen wanneer de sacristie van de kerk te Loppersum werd gebouwd en wanneer werd het schip verhoogd. En wat is de beste bron om dit na te lezen?

Naam Henk Hack
Datum 13-04-2005 14:27:56

Beste Heer Knottnerus,

Een bijzonder aardige website. Vorige jaar hebben we met onze Probus-club o.l.v. de heer De Olde een excursie gemaakt naar de kerken van Eenrum, Zeerijp en Middelstum en via uw foto's was het mogelijk die dag weer in de herinnering terug te roepen.
Wellicht is het mogelijk de vaktaal ( waar nodig) te omschrijven. Bijv. 'Een dubbele montant met kruisende spuitstukken'
(Middelstum. Het eerste begrip staat in het boekje 'Vaktaal', het tweede niet.
Ik ben benieuwd naar Uw bevindingen in de Dorpskerk van Eelde. Weet U dat we twee jaar geleden een boekje over de kerk hebben uitgegeven met kleurenfoto's ?
Veel succes. Hartelijke groet: Henk Hack

Naam wyll
Datum 30-03-2005 20:50:30

Hallo meneer Knottnerus,
Ik heb deze url van een bekende van u (f.weerts)gekregen. Ik ben zelf bezig om een webpagina te ontwerpen en fre vertelde over u.
Nu vraag ik me af waarom de beroede kerk in midwolde er niet bij staat. Met een prachtige graftombe van rombaut verhulst.
Hoop echt dat deze er nog bij komt.
Heb even stiekem bij de bron van deze site gekeken.

hart.groet
Wyll

Naam bert kruizinga
Datum 29-03-2005 23:15:03

Op eerste paasdag hebben we de kerk in loppersum bezocht. De plaatselijke predikant was zo vriendeljk ons toegang tot de kerk te verschaffen,en heeft ons daardoor de gelegenheid gegeven te genieten van het interieur en de prachtige beschilderingen,en tevens uitvoerig het orgel te beluisteren.
We hebben ervan genoten! Fantastisch dat we dank zij Uw werk er via de p.c. zo'n goed beeld van kregen.

Naam Dirkjan Haan
Datum 23-03-2005 12:27:39

Geachte heer Knottnerus,

Gisteren kwam ik u bij toeval tegen in de kerk van 'Zandt. Heb uw site bekijken en ben onder de indruk: mooie foto's en zeer informatief. Hopelijk komt er voldoend ruimte beschikbaar om uw site verder uit te bouwen!

Dirkjan Haan

Naam leo middelkoop
Datum 03-03-2005 14:48:51

Geachte heer Knottnerus,

met belangstelling gekeken naar uw website.
Het artikel over het orgel van Noordbroek bevat een paar kleine foutjes: de orgelbouwer die dit orgel na Schnitger onderhield heette Hinsz (u schrijft het net iets anders).
De man die in de jaren '50 het orgel onderhield en terugrestaureerde was Simon Graafhuis. Zijn naam spelt u niet helemaal correct.
De waarde van dit orgel is inderdaad nauwelijks te schatten, daar grote delen feitelijk nooit gerestaureerd zijn, maar hun oorspronkelijke klank nog hebben.

Met vriendelijke groet,
Leo Middelkoop

Reactie van J. Knottnerus

Geachte heer Middelkoop,

Hartelijk dank voor uw reactie, waarin u mij attent maakt op enkele (spel-)foutjes.
De betreffende pagina heb ik inmiddels dienovereenkomstig aangepast.

Met vriendelijke groet,
J. Knottnerus

Naam Cees Mooij
Datum 06-02-2005 17:16:56

Geachte heer Knottnerus,

In mijn e-mail bericht van 6 januari 2005, heb ik u vermeld dat ik een aquarel van het interieur van de kerk van Noordbroek wilde gaan maken. Vandaag heb ik deze voltooid. Het is een uitdagende, maar ook lastige klus geweest. Vooral de plafondschilderigen. Toch denk ik dat het redelijk gelukt is. Een afdruk volgt. Ik wil u bedanken voor uw foto's, want het heeft mij bijzonder geholpen om er iets van te maken.

N.B. U zult a.d.h.v. uw statistieken van de afgelopen maand kunnen zien dat uw site veel is geraadpleegd. M.n. dus vanuit Zeeland!

met vriendelijke groet,

Cees Mooij

Reactie van J. Knottnerus

Geachte heer Mooij,

Hartelijk dank voor de afdruk die u mij toezond van de aquarel van het kerkinterieur van Noordbroek. Mijns inziens prima geslaagd! Fijn dat ik op deze wijze u kon ondersteunen bij de uitvoering. Succes bij het vervolg. Hebt u de kerk van Sellingen als eens bekeken? En Loppersum biedt vast ook prima aanknopingspunten. Nogmaals hartelijk dank en succes gewenst bij het vervolg.

Met vriendelijke groet,

J. Knottnerus.

Naam Cees Mooij
Datum 06-01-2005 22:37:57

Geachte heer Knottnerus,

Een kleine rectificatie. Ik heb in mijn vorige e-mail Zuidbroek genoemd, maar ik bedoelde Noordbroek. Naast Zeerijp is dit voor mij het kroonjuweel. Verder las ik dat u al bezig bent met voorbereiding van een beschrijving en foto's van de door mij genoemde kerken. Veel succes daarbij.

Met vriendelijke groet, Cees Mooij

Naam Cees Mooij
Datum 06-01-2005 22:15:41

Wat een prachtige website. Hoewel ik in Zeeland woon, ben ik altijd geinteresseerd geweest in de oude kerken van Noord Nederland en vooral van de Groninger kerken. Ooit ook nog een aantal jaren donateur geweest van en de Stichting Oude Groninger Kerken. In 1986 heb ik er vele oude Groninger kerken bezocht, hoewel velen toen niet open waren,en gefotografeerd. Ik maak graag aquarellen en was op zoek naar een nieuw object. Ik dacht aan het interieur van de Ned. Herv.Kerk van Zuidbroek. Las dat deze maar 1x per jaar voor bezichtiging open is. Verder gezocht totdat ik bij uw site terecht kwam, met prachtige foto's van Zuidbroek. Een voorstudie waard! Ik hoop dat u doorgaat met foto,s van andere kerken, want ik mis nog een paar andere belangrijke kerken zoals Stedum, Appingedam en Loppersum.
De hartelijke groeten uit Zeeland.

Naam reint wobbes
Datum 29-12-2004 17:17:57

Dag Jan Knotnerus, mooie pagina, ook hartelijk welkom in de Johannes de Doperkerk in Huizinge.Reint Wobbes, die dezelfde belangstelling heeft:Kerken en alles wat er bij hoort.

Reactie van J. Knottnerus

Dag Reint Wobbes.
Hartelijk dank voor je positieve reactie op mijn website. Graag neem ik de uitnodiging aan om foto's van de kerk van Huizinge te komen maken. Op 8 januari a.s. tijdens de kerstexcursie van de Stichting Oude Groninger Kerken hoop ik even nader kennis te kunnen maken.
Vriendelijke groeten,
Jan Knottnerus

Naam Anno Knottnerus
Datum 19-12-2004 23:07:09

Best Jan

Een leuke site, m'n complimenten.
Goed dat je op het net je hobby kunt delen met velen.

Groeten aan de verdere familie

Anno

Naam Gijs de Haan
Datum 07-12-2004 20:07:19

Beste Jan.

Vanavond nog weer jouw homepage aan geklikt. Ik heb weer genoten van jouw foto's en beschrijvingen van de Groninger Kerken.
Indrukwekkend!!!!
Mijn complimenten.

Groeten,
Gijs

Naam Otto S. Knottnerus
Datum 23-10-2004 19:08:57

Mooi werk, Jan. Heldere foto's, adequate informatie. Perfect voor studiedoeleinden, leuk voor liefhebbers.

Naam Harry van Oosterum
Datum 10-09-2004 20:34:05

Hallo Jan,
Omdatik het van nabij heb meegemaakt,weetik dat je tijd noch moeite hebt gespaard om jouw website te maken tot wat het nu is. Ik moet vaststellen dat deze homepage er een is die er mag zijn. Klasse ! Ik kijk met belangstelling uit naar het vervolg. Groeten
Harry van Oosterum

Reactie van J. Knottnerus

Beste Harry,

Hartelijk dank voor je positieve reactie op mijn website.
Ook dank voor het commentaar op de tekst dat je leverde.
Zoals je weet ga ik rustig door.
Tot ziens op de volgende uitbreiding, te weten: de kerk van Zeerijp.

Groetend,

Jan

Naam Stijntje Velema
Datum 10-09-2004 17:10:07

Hallo,
Ik heb je website goed bekeken en gelezen. In een woord prachtig. Dat moet wel veel werk zijn geweest. Maar je hebt dan ook eer van je werk.
Ik heb jouw website als link op die van mij gezet. Zo kunnen nog meer mensen je site bekijken.
Veel succes verder.
Hartelijke groet, Stijntje Velema.

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende